Zhubni nebo zhebni #lymfajede Vol.1

Giuseppe_Arcimboldo_-_Rudolf_II_of_Habsburg_as_Vertumnus_-_Google_Art_ProjectTak jsem se rozhodla, že splním panu doktorovi jeho tajné přání, které vyslovil před více než rokem a půl, a zhubnu. Zhubnout musím proto, aby viděl, jestli tu lymfu mám z nadváhy (lépe řečeno, jestli jí nadváha ovlivňuje velmi, nebo málo) nebo z čeho teda to mám. (Jako by se to dalo opravdu zjistit…). Tak jako tak, když zhubnu, lymfě to prospěje. O tom žádná. A proto do toho jdu. Konečně mám pocit, že jsem připravená.
Nejsem žádná dietářka, protože nemám ráda pravidla a omezení a všechno co je příliš složité a komplikované. Tak nějak odmítám naordinovaný styl života. A proto bylo potřeba vymyslet dietu pro anarchistku gurmánku. Po pravdě, nějaké diety jsem v minulosti zkoušela, ale nezhubla jsem nikdy moc extra. Jedině snad s takovou tou zeleninovo ovocnou dietou, jak se při ní jí tukožroutská polívka a rýže natural. Ve své podstatě je to klasická pročisťovací dieta, ale v devadesátkách tomu nikdo tak neříkal. V devadesátkách se na detox nehrálo.

Fakt, že je moje tělo jako močál, protože lymfa moc nejede, hubnutí nepomáhá. Nevím, jak je to z vědeckého hlediska, ale bylo mi vysvětleno, že to tak je, a tak sem to přijala. Samozřejmě to neznamená, že jsem tlustá jen kvůli tomu. Je to kvůli příjmu a výdeji. Nebudeme si tu nic nalhávat.

IMG_6607Jenže on i ten příjem, i ten výdej je tak trochu věda. Navíc asi to nejdůležitější, co bych měla vědět a co jsem do této doby nevěděla, byl můj metabolický typ podle DNA. Pokud nevíte co dobře pálíte a co naopak ukládáte, nemá snad ani smysl hubnout.
A tak jsem se na to všechno trochu vykašlala. Test je totiž dost drahá záležitost a mně chybělo odhodlání. Navíc s Fergusem jsem najednou měla výdeje energie až až, takže jsem příjem neřešila a přijímala všechno a v dost velkém množství.
A tak jsme začala ještě víc tloustnout, čehož jsem si všimla až když už jsem si neviděla na špičky bot. Po lymfodrenáži jsem si teda viděla nejen na špičky bot, ale já ty boty i ztrácela, takže to všechno zase tuk nebyl, ale i tak jsem se pěkně za poslední půlrok vyprasila.
Občas si říkám, jestli jsem to nepustila kvůli Mr. Amazingovi. Já totiž vždycky v partnerství ztloustnu. Jím klobásy a pořádné chlapské večeře a jsem spokojená a napapaná. Sice sexujeme, ale to bychom si museli dávat fakt hustý maratony, abychom spálili ten příjem, který najendou mám. Chlapi mizerný, můžou za všechno!

IMG_6075Ten pravý zlom nastal až ve chvíli, kdy jsem se opravdu rozhodla něco dělat, ale jako na potvoru jsem byla pořád nemocná. Chřipka mě mučila skoro dva měsíce. Ty brebery prostě močál milujou.
A tak jsem sesypala drobný (velká nadsázka, opravdu velká) a rozhodla se na to moje tělo pořádně podívat. Mezitím moje paní dietoložka, se kterou jsem se seznámila na ulici, kde jsem se jednoho jarního dne cpala haluškama a zapíjela to slivovicí (tenkrát ještě s Drahým – aha! Zase chlap!), začala tyhle testy DNA dělat, takže jsem s radostí zavítala k ní. No, s radostí. Ona se mi vlastně ozvala, protože čte můj blog (oh yeah!) a už se na to asi nemohla dívat. A ten test mi nabídla, jako jedinou vhodnou cestu. Kdyby to tu nečetla, tak se na objasnění všech okolností vykašlu, ale co nadělám, čtenář není pitomec, jak nás učili ve škole…takže hezky s pravdou ven. Může za to ona! A ty chlapi, samozřejmě.

Takže z výsledku DNA testu jsem se dozvěděla, že jsem severský typ – masožravec a se slzou v oku jsem se rozloučila s panem Cukříkem a slečnou Koblihou. Paní dietoložka, říkejme jí třeba paní Dostalíková, protože se tak jmenuje, mi sestavila pročisťovací jídelníček, který teď celkem úspěšně a neochotně dodržuju a já k tomu pro radost ještě založila podpůrnou skupinu na facebooku s roztomilým názvem Zhubni nebo zhebni. V mém případě jde totiž opravdu tak trochu o život.

IMG_6581Zatím jsem ve fázi, kdy hlad střídá velké nechutenství a já jako malý spratek sedím nad talířem a přemlouvám se, že mi to chutná. Myslím, že opravdu hubnu, nebo alespoň splaskávám a hlavně mi neotýkají tak nohy. Bolí stejně, ale to asi budou furt. Asi kdybych to pročisťování několikrát neporušila, tak by to šlo všechno mnohem rychleji, ale to by mě to hubnutí moc vyděsilo a já bych toho okamžitě nechala. Nemám ráda, když se věci dějí moc rychle. Nevěřím na rychlokvašky. Ale jednu bych si dala…

Své poznatky z hubnutí jsem shrnula do článku pro Triolu.

Level 1 completed – rozhodla jsem se a začala.
Dám zase vědět, jak to jde. Pokud byste chtěli pravidelnější info, připojte se do naší dietářsky přátelské skupiny Zhubni nebo zhebni. Podporujeme se tam navzájem a komentujeme kde co a kde koho. Brokolici zdar!

Fotozdroj

2 komentáře: „Zhubni nebo zhebni #lymfajede Vol.1

  1. To by mě zajímalo, jaký typ jsem já.. ale protože jsem skrblík, asi to nikdy nezjistím :o) vlastně to nepotřebuju, protože k tomu, abych měla lepší tělo, mi stačí začít se hýbat.. a to je ten problém :o)

    To se mi líbí

    • Zaprvé, je smutné šetřit na svém zdraví a těle :( A zadruhé, bohužel jen „hýbat se“ nestačí. Je dost obézních sportovců, kteří sportovní dávky snížili jen o trochu, ale jídlo neřeší a tak kynou. Samozřejmě pokud tyto věci vidíte jako problém, tak on to asi problém je. A dost velký… krásný den přeji

      To se mi líbí

Musím reagovat!