Jindra Dnes #megalomanminimalistou #pošlitodál

IMG_6087Má matka mi v pátek povídá: „Nechceš jít příští sobotu na Ona Dnes Jarmark?“
Odpověděla jsem velmi rychle, tak jak jsem zvyklá, nemám na nic takového totiž chuť, čas, ani peníze.
„Ne, jdu na cvičák a věcí se chci spíš zbavovat než kupovat!“
Nechápu, že si to není schopná zapamatovat…
Jenže v sobotu večer mě napadlo, že já na Ona Dnes vlastně nemusím přece věci kupovat, ale prodávat!


A bylo. Jeblo mi, tak jak vždycky, a ještě v noci jsem napsala na všechny možné světové strany a i když byly lístky beznadějně vyprodané, tak se mi podařilo jeden sehnat. (Děkuju tímto Veru z U Dvou Verunek za pomoc).
Co na tom, že jsem všechno musela vyřešit v něděli, maximálně v pondělí dopoledne, protože ve středu ráno vyrážím do Kolína nad Rýnem na IDS. Co na tom, že už nikdy nebudu spát. Co na tom, že se z Kolína vracím v pátek v noci a v sobotu ráno (v 6:30) musím být na Výstavišti. Co na tom, že si mám v sobotu ráno na cvičáku převzít Ferguse. A co na tom, že mám dělat milion dalších věcí.
Prostě jsem v hlavě uslyšela to svoje pověstné „Teď nebo nikdy“ a šla do toho.hadry3
Vytřídila jsem většinu věcí v neděli ráno, kdy jsem ty nejslibnější kousky ještě ten den dala své matce a taky kamarádce Emílii, co se mnou chodí venčit. Já nemůžu MK (ano, toho Korse) ani vidět a Emílie s ním udělá v korporátu parádu. Má matka bude po světě běhat v extravagatních botičkách Lola Ramona a hedvábném šátečku s pařížskými motivy a obě budou šťastné. Po pravdě, ty nejlepší kousky jako Stefanel, MK, Guess, YSL a jiné jsem prostě rozdala rodině a kamarádkám, po etapách, během několika let.
Do dneška – úterý v noci – jsem stihla vyprat asi padesát praček, hadry 1vyžehlit tisíce oblečení a vše naskládat do tašek. Vyzvedla jsem si od strašně milé slečny vstupenku – na smluveném místě v 6:30h ráno a díky tomu všemu je mi nějak lépe, lehčeji. Viděla jsem východ slunce a venčila Ferguse s kuropěním.
Něco jsem nafotila – východ slunce i oblečení. Tu svou část. Část mojí matky bude jedno velké překvapení. Jen vím, že to všechno přiveze v pěkném kuftu Samsonite, který stál cca 8000Kč a ona ho chce dát za cca 1500 Kč. Proč? Protože diamanty, ani méně hodnotné dary se při rozchodu mužům nevrací, ale nic se neříká hadry2o prodeji, že…
Já se zbavuju věcí z několika důvodů:
1. Nejsem už v korporátu a nemůžu některé kousky ani vidět – viz MK, bílé košile, kalhoty atd.
2. Ztloustla jsem. I tak se jedná o velikosti cca 40-44. Ano, takže pro ty, kterým to nedochází, ano mám velikost 46, když nedýchám, nejím, nepiju a nehýbu se… Takže oblečení bude celkem velké, žádná XS.
3. Mám novou barvu vlasů a to co slušelo brunetě, prostě hadry 5blonýně nesedí.
4. Neměla jsem to na sobě víc než rok, dva tři…my jsem bratři.
5. Prostě se mi to okoukalo. Jeblo mi a chci se toho zbavit a chci to rychle, nebudu čekat na to, až někdo za týden přijde na kafe, aby se podíval na dva šátky a jedno tričko, aby si potom nakonec nevzal nic. Já chci prostě všechno změnit a nic mě nezastaví. Takže tímto se omlouvám všem, kteří mě v rozhodný okamžik (neděle podvečer) nepotkali a neměli tu šanci se hromadou přednostně prohrábnout. Budete mít šanci na Ona Dnes, když hadry 6přijdete. Rohový stánek č. 56, ať už to znamená cokoliv.
Možná u něj stát nebudu, protože zrovna budu řešit jak se dostat na cvičák, jak Ferguska převzít, případně tu hodinu odcvičit a pak prďolu někomu předat, třeba zrovna Emílii. Nebo komukoliv jinému. Holt jsem matka samoživitelka, no… ale u stánku bude případně moje matka (kdo bude tvrdit, že jsme si podobné, nebo dokonce, že jsme jako sestry, tak tomu dám 100% přirážku!)
6. Mám lymfedém a vysokým podpatkům i jinému zajímavému hadry 7oblečení prostě odzvonilo. Boty jsou 41/42.
Žehličkou jsem to jen přelízla a fotila na první dobrou. Značky jsou to většinou H&M, Promod, Camai, něco z Itálie a M&Spencer, Dorothy Perkins  a jiné.
ZBAVTE MĚ TOHO! Sobota, Výstaviště, od 9:00-17:00.
(Dopsáno v 4:30 – čas si jít lehnout, protože kolem 8:00 odjíždíme. Musím se ještě zabalit, poslat pár emailů, něco naskenovat, vyfoukat vlasy a udělat svačinu. Ale já to ráno dám…!)
Ps. Na posledním obrázku jsou dvě ručně malované nákupní tašky, které jsme s mou kamarádkou a malířkou Bárou Selan vydekorovaly v papírnictví Paper Dream, které mimochodem moc doporučuju. Chtěla bych o něm napsat víc, už asi 3 mesíce, tak snad se mi to povede po Jarmarku, když budou mít nové majitele. Připravte se, že kdo si tašky koupí, toho si budu chtít vyfotit. Jo a peníze za tašky půjdou na charitu. Ale teď už good night every baby! :-)hadry 8

hadry 9hadry 10hadry 12hadry 13hadry 14Hadry 15

4 komentáře: „Jindra Dnes #megalomanminimalistou #pošlitodál

Musím reagovat!